Tuesday, 12 April 2016

CINTA DIHUJUNG NODA bab 38 & 39






Assalamualaikum / morning readers.
Saya dah maklumkan e-novel ni habis di dalam blog. jadi jangan tanya bila CDN nak dibukukan. 
harap maaf ya, saya tak terbitkan buku ni
maaf sangat2.
okey, karya ni tanpa edit byk typo dan byk kurangnya. jadi jangan komplen ejaan n so on
mss tahun 2012 waktu mula2 menulis tntulah byk kurangnya kan :)



BAB 38
“Nia, dah siap? Jom kita gerak sekarang, petang ni abang ada hal dekat pejabat!” ucap ku sambil menyarung stokin ke kaki. Nia datang menapak mendekati aku. Langkahnya yang perlahan membuatkan aku tersenyum, isteri ku sedang berbadan dua. Mana mungkin pergerakkanya selaju dan sepantas dahulu.

Thursday, 7 April 2016

CINTA DIHUJUNG NODA BAB 36 & 37




Assalamualaikum.. maaf ada typo. karya lama yg saya publish kat blog. jangan ada yg copy dan terbitkan semula ya.



BAB 36
Siang tadi aku bersama Nia menikmati makan tengahari bersama-sama, terasa lega bila mana keinginan hati tercapai.  Dan kini aku sedang memandu kereta menuju ke I-CITY Shah Alam bandar bercahaya di mana artis yang juga pelawak terkenal iaitu Nabil pernah melangsungkan perkahwinannya di sini.
“Abang, mama dengan Nee

Wednesday, 30 March 2016

CINTA DIHUJUNG NODA BAB 35






Sedang aku leka melakukan kerja-kerja pejabat, deringan telefon kedengaran nyaring menyapa gegendang telinga. I-phone ku keluarkan dari poket seluar lantas punat hijau yang terang bercahaya ku tekan laju.

Wednesday, 2 March 2016

PUJAAN HATI KANDA BAB 5

Asslamualaikum darlings.... here Pujaan Hati Kanda... dulu pernah guna tajuk Lelaki Mata Keranjang, Okey layan bab 5 & 6.. nak order cpt2 Pm Aulia Iman.. maklumat pemesanan ada di akhir halaman. okey layannnn :)

Wednesday, 24 February 2016

PUJAAN HATI KANDA BAB 3 & 4



“Kau dah tiada pilihan lain Danny, hendak atau tidak, budak ni dah jadi tanggungjawab kau!”
“Semudah tu? Entah anak siapa-siapa, aku pulak yang jadi mangsa! Nak jaga bagai. Huh, jangan harap!” dengus kecil itu mengakhiri bicara. Riak tegang diraut itu sudah tidak mampu disembunyikan lagi hingga mengundang gelengan kecil Akashah yang melihat.

Tuesday, 23 February 2016

PUJAAN HATI KANDA BAB 2



BAB 2

Anak ini perlukan ayahnya.
Saya serahkan kepada yang berhak. Peliharalah anak ini dengan penuh kasih dan sayang.
Selamat Pengantin Baru- Gadis Misteri

“Kenapa senyap? Jawablah soalan Atuk kamu tu?” sergah Datin Puteri Aisyah dengan wajah menyinga. Kad yang dibaca seketika tadi dihempas ke lantai. Berang!

Sunday, 31 January 2016

PUJAAN HATI KANDA BAB 1



Kring!!! Kring!!! Sedang kalut memandu menuju ke lapangan terbang, telefon bimbit berdering lagi. Lamunannya terhenti dan minda terus sahaja teringatkan tunang yang tercinta. Pastinya Nadine sudah tidak senang duduk.

Thursday, 11 June 2015

PROMOSI.. PROMOSI NOVEL DENGAN HARGA RENDAH

ASsalamualaikum semua. Lama tak update blog kan.
Ni ada khabar gembira buat mereka yang menantikan / sukar menemui
dua buah novel saya yg awal2 dulu.

Tuesday, 3 March 2015

IKLAN : NOVEL TERBAHARU TERBITAN KARYASENI




Tajuk: Dalam Diam Aku Terpikat
Penulis: Aulia Iman
Penerbit: Karyaseni
ISBN: 978-967-0246-92-5
Harga: RM27(Semenanjung) // RM30(Sabah & Sarawak)



Thursday, 22 May 2014

ARA & MR. PERFECT CHAPTER 6-7 (KOMPILASI JEJAKA PILIHAN HATI)


BAB 6
“Tolong jangan batalkan majlis Ara.”


“Ara!”
Satu suara mengejutkan aku, perlahan-lahan aku angkat wajah mencari pemilik suara yang menyapa diriku sebentar tadi.

ARA & MR. PERFECT - CHAPTER 4-5 (KOMPILASI JEJAKA PILIHAN HATI)






BAB 4
“I anak, dan I kena taat pada mummy I.”

Monday, 19 May 2014

ARA & MR. PERFECT CAHPTER 2-3


BAB 2
Nama dia Jue

“Afif, you kata nak ke butik? Ini bukan jalan ke butik, ini jalan ke rumah you.” Ucap ku sebaik sahaja tiba di persimpangan jalan menuju ke rumah Afif.
Afif pandang aku seketika kemudian wajah di hala semula ke arah jalan raya.

Thursday, 15 May 2014

ARA & MR. PERFECT - PROLOG N CHAPTER 1







PROLOG
Pergi jahanam dengan status tunang yang kau sanjung sangat!

“Ara, buat apa lagi dekat sini?” dia menyoal tidak senang.
“Aunty.. Ara nak jumpa Afif. Tolong izinkan Ara masuk jumpa Afif! Please aunty.. Ara rindukan Afif. Sekejap pun, jadilah. Tolong Ara ya, aunty!”
“Afif tak ada! Dari semalam tak balik ke rumah!”

Saturday, 21 December 2013

RATUKU YANG MANIS II (aka Penilai Cinta)



“Saf... kalau tak pergi tak boleh ke? Siapa nak jaga Ira kalau Saf pergi lama-lama?” seperti biasa Nazira memujuk Amer Safwan yang berkeras untuk pergi.
“Tak boleh, Saf ke sana untuk masa depan kita jugak. Lagipun papa Ira yang suruh Saf pergi, ikutkan Saf.. memanglah Saf malas. Dah bapak mertua suruh pergi, hendak tak hendak, kenalah Saf turutkan.” Aju Amer Safuan sambil menolak belakang tubuh Amir Nazira masuk ke dalam kamar. Berat ya amat, entah apa dimakannya!

Sign In