Friday, 7 April 2017

CINTA DI HUJUNG NODA BAB 53-54-55 (FINAL)

Assalamualaikum,  habis la cite novel yang paling lama Aulia Iman simpan.
Sila baca tapi jangan copy paste, jangan screen shot jangan buat pendua kepada cerita ni. Maaf ye, Ai tak izin dan TIDAK BENARKAN cerita ni dibawa keluar dari blog AI tanpa pengetahuan AI. Selamat membaca :-D


Monday, 13 March 2017

USOP HANTU VS CIK BUNGA BAB 4



BAB 4

“Abah, kenapa Usop beli kereta?” Soalku sebaik sahaja kami duduk di kerusi kosong di sebuah restauran makanan segera. Abah yang teringin ke sini, katanya rindu nak makan ayam goreng cicah sos cili. Walhal kat rumah pun boleh buat, ni kes abah sengaja nak bermanja dengan akulah ni. Ecah tahu sangat taktik abah tu, hehe.

CINTA DI HUJUNG NODA BAB 51 52



BAB 51
Tanah perkuburan yang masih merah ku perhatikan, batu nisan yang berbalut putih ku tatap lama. Di sini An Neesa isteri kedua ku bersemadi, semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Dan semoga kebaikannya diterima dan segala kekurangannya diampunkan oleh Allah.

Wednesday, 8 March 2017

USOP HANTU VS CIK BUNGA BAB 3 (cinta paling padu)





“Mama, tolong belikan kereta untuk Ecah.” Gumamku sebaik sahaja menanggalkan kasut. Mama yang tengah menyiram pokok bunganya petang-petang sebegini, menoleh dengan muka hairan.
                “Tolong belikan kereta untuk Ecah.” Rengekku lagi dan mama terus meletakkan gayung yang dipegang ke dalam baldi.

Thursday, 2 March 2017

Cinta Paling Padu BAB 1 & 2

USOP HANTU
CIK BUNGA













BAB 1




Nama lelaki itu Yusuf Abid, namun mesra disapa dengan panggilan Usop Hantu. Sebut je Usop Hantu, satu kampung kenal dengan figura lelaki itu. Dan Usop Hantu adalah salah satu hantu yang tidak digeruni oleh penduduk kampung kerana hantu sebegitu sebenarnya payah nak jumpa. Mengikut sejarah silam, panggilan Usop Hantu yang diperoleh lelaki itu bukanlah kerana dia pernah bertemu dengan mana-mana jenis hantu, tetapi, hal ini berlaku kerana perangai Yusuf Abid sebenarnya telah menyamai  perangai hantu yang suka mengusik.

CINTA DI HUJUNG NODA BAB 48, 49, 50



BAB 48

“Hari dah lewat, abang balik dulu! Dalam sampul ni....” aku hentikan bicara ku buat seketika. Sampul yang sedari awal tadi ku sisipkan wang di dalamnya ku keluarkan berhati-hati lalu ku serahkan kepada dirinya.

Saturday, 18 February 2017

CINTA DI HUJUNG NODA BAB 46 & 47



Saban hari pasti ada sahaja kunjungan Neesa, jika semalam dia datang membawa buah-buahan lalu dipotong dan disimpan ke dalam peti sejuk. Hari ini pula dia datang membawa makanan, kadangkala Qalisya dibawa bersama dan kadang kala ditinggalkan sahaja. Dari Neesa juga aku ketahui keadaan Nia dan Amsyar yang sedang membesar, dan dari Neesa juga aku mengikuti khabar mama, abah, Pak Deris serta Mak Mah.

Friday, 20 January 2017

CINTA DIHUJUNG NODA BAB 45-46



BAB 45

Sudah sebulan masa berlalu, sakit yang ku hidap bagai tiada tanda-tanda untuk sembuh seperti sedia kala. Waktu ini, aku perlu fikirkan tentang keadaan insan yang masih menyayangi diri ini. Aku tidak perlu pentingkan diri dan biar mereka menderita melihat aku yang semakin tiada upaya meneruskan kehidupan. Kesedihan mereka pasti akan membuatkan aku bertambah derita! Aku tidak rela mereka juga merasa perit yang terpaksa ku tanggung. Mereka harus aku lepaskan, biarlah mereka menyimpan dendam dan biarkan juga mereka salah menyangka. Tapi aku pasti jalan dan ketentuan yang bakal ku pilih ini bakal memberi kebaikan kepada mereka, kerana aku tahu aku tidak betah melihat ada air mata yang gugur andai derita yang ku tanggung ini, ku kongsi bersama.

Wednesday, 11 January 2017

CINTA DIHUJUNG NODA BAB 42-44



BAB 42

Malam ini aku sendirian di dalam bilik, dada semakin sesak bagai udara tidak lagi mencukupi untuk ku hirup. Mata ku pejam, dada ini ku sentuh perlahan dan kerut wajah ini tidak mampu ku sembunyikan lagi. Air mata yang mengalir perlahan ku seka dengan belakang tapak tangan, kudrat yang masih bersisa ku gunakan untuk menggapai air kosong di sisi katil. Penutup botol ku buka, lalu ku teguk penuh seksa walau untuk menelan air masuk ke kerongkong. Sakitnya memeritkan! Seksa terasa.

Sunday, 8 January 2017

CINTA DI HUJUNG NODA 40 N 41

BAB 40
Hari berganti hari, Qalisya semakin  bertambah montel dan comel. Ada sahaja perbuatannya yang membuahkan tawa di pinggir bibir ini, dan ada sahaja kerenahnya yang membuatkan aku kerinduan untuk segera pulang dari tempat kerja. Nia pula masih sibuk dengan butiknya. Aku melarang dia dari terus melakukan kerja-kerja di butik, namun Nia bijak meminta kebenaran dengan kelembutan yang dia ada. Namun larangan ku tidak membuatkan dia menurut, katanya dia tidak betah duduk dan berehat sahaja. Dia kebosanan dan cepat keletihan tanpa membuat sebarang kerja, sudahnya permintaan untuk kembali ke butik ku turutkan jua. Katanya apabila di butik, masa yang terluang sedikit terisi.

Wednesday, 20 July 2016

Lama x update

SKANDAL BUKAN SELAMANYA

BLURB:



Dia, Hardy Farhan. Lelaki punya persona, bekerjaya dan punya masa depan. Namun, siapa sangka, jejaka ini menjunjung prinsip untuk menolak komitmen dalam perhubungan. Pada firasatnya, perkahwinan hanyalah mengikat dua jiwa kepada satu tanggungjawab yang cukup besar dan membebankan.

Tuesday, 17 May 2016

PRE ORDER SKANDAL BUKAN SELAMANYA


Taraaaa cantik tak cover ni?
Siap jugak....

Minat? Boleh la buat pre order.
maklumat order seperti dalam poster dibawah :)

Thursday, 12 May 2016

MR. SCANDAL bakal ke versi CETAK !!!!

pengikut e-novel MR. SCANDAL... MR.Scandal bakal ke versi cetak dengan tajuk baru. Skandal Bukan Selamanya. Boleh pm AI untuk order. KLIK SEE MORE Untuk teruskan bacaan.


Tuesday, 10 May 2016

HARUS KUMPUL KOLEKSI AULIA IMAN - ORDER DAH BUKA CEPAT TAU.

HARUS KUMPUL KOLEKSI AULIA IMAN - ORDER DAH BUKA CEPAT TAU!!!

 AI PRINT ON DEMAND.... 250 PEMBELI TERAWAL AKAN DAPAT PENANDA BUKU DARI CRAFT YG AI TEMPAH.

APA LAGI CEPAT BACA POSTER, KUMPUL DUIT DAN BOOKING PADA AI..

POSTER KAT BAWAH YE :-D



JANGAN KETINGGALAN UNTUK ORDER TAJUK DULU MR. SCANDAL... TAJUK TERBAHARU SKANDAL BUKAN SELAMANYA

OKEY DA~ ASSALAMUALAIKUM :)

Tuesday, 12 April 2016

CINTA DIHUJUNG NODA bab 38 & 39






Assalamualaikum / morning readers.
Saya dah maklumkan e-novel ni habis di dalam blog. jadi jangan tanya bila CDN nak dibukukan. 
harap maaf ya, saya tak terbitkan buku ni
maaf sangat2.
okey, karya ni tanpa edit byk typo dan byk kurangnya. jadi jangan komplen ejaan n so on
mss tahun 2012 waktu mula2 menulis tntulah byk kurangnya kan :)



BAB 38
“Nia, dah siap? Jom kita gerak sekarang, petang ni abang ada hal dekat pejabat!” ucap ku sambil menyarung stokin ke kaki. Nia datang menapak mendekati aku. Langkahnya yang perlahan membuatkan aku tersenyum, isteri ku sedang berbadan dua. Mana mungkin pergerakkanya selaju dan sepantas dahulu.
There was an error in this gadget